Reparatie laptop

Reparatie laptop2LCD backlight inverters dienen om de verlichting achter het beeldscherm aan te sturen. Een LCD-inverter moet de maximale lichtopbrengst van het scherm opleveren, zonder de gebruiksduur voor de laptopbatterij te bekorten. Dit uiterst gevoelig onderdeel kan wel eens defect raken. Dit merk u bijvoorbeeld wanneer de lichtsterkte van het lcd-scherm is verdwenen en slechts een heel donker beeld resteert. Of wanneer het beeldscherm na enkele minuten op zwart gaat, terwijl de computer gewoon blijft functioneren. Dit is absoluut geen reden om de laptop af te schrijven, want vervanging van deze inverter is zeer goed mogelijk en relatief goedkoop. Dit kan al vanaf € 79,00.

In de gevallen dat de LCD-inverter het probleem niet veroorzaakt is meestal het scherm zelf defect. Het kan zijn dat er alleen maar gekleurde verticale strepen in beeld komen, er lopen enkele gekleurde verticale lijntjes door het beeld, de kleuren zijn omgedraaid of er loopt een scheur door het beeld. Meestal is een vervanging van het kapotte scherm goed mogelijk. Dit kan al vanaf € 149,00. Een nieuwe laptop kopen blijft stukken duurder!

Een defect toetsenbord hoeft niet direct het einde te betekenen van de laptop. Het geïntegreerde keyboard is vervangbaar, en zeker dankzij de snelle vervangingsservice blijven de kosten hiervan binnen de perken. Er zijn vele redenen om een origineel keyboard te vervangen. Enkele toetsen zijn defect of reageren slecht; het toetsenbord heeft een buitenlandse indeling (bv. qwertz of azerty); er is gemorst op het keyboard, zodat de toetsen vastplakken. Laat voordelig het keyboard vervangen, dit kan al vanaf € 85,00. De laptop voelt daarna weer aan als nieuw!

Als de batterij niet meer wil laden of als de laptop in het geheel niet meer aan wil gaan kan het zijn dat de stroomconnector in de laptop defect is of niet meer goed op het moederbord vast zit. Opnieuw vast maken of vervangen is dan mogelijk voor € 129,00.